Tutorial Offkan Bluetick di WhatsApp

10:19

Assalamualaikum, Haii

Pagi ni nak share sikit la tutorial ni. Sebenarnya saya pun tak tahu jugak. Itupun kawan yang beritau. Langkah ini bagi menyelamatkan diri anda dimarahi oleh orang lain disebabkan tak reply ws. Hehehe. Moh kita buat la yer. 





First, Bukaklah Whatsapp Uolls. Sory blur, privacy nihh





Then, korang tengok chat. Ada BLUETICK kan? So, now kita nak hilangkan BLUETICK tu 



Tekan tanda titik 3 ke bawah




Ada keluar macam ni. Tekan tetapan atau dalam speakingnya setting





Tekan akaun aka account





Next, tekan privasi/privacy





Nampak kat ada tanda tick. Tekan untuk menghilangkan tanda tick





Jadi macam ni :)






Next, bukak balik ws. dan tengok ws korang tanda bluetick dah tiada. Bukan ws dia je takde bluetick kita, kita pun sama takde bluetick dia. So, 0/0 la..


Good Luck Gais!!

Wassalam, bye



You Might Also Like

6 comments

Thanks you for reading and comment