DariDapurCikHA : Chocolate Bubble Rice

21:25


Assamualaikum, hii gaiss

Entry kali ni Ziqah nak share la resepi simple ni sikit. Tak ramai yang tahu kewujudan makanan macam ni hehe.. Ni kiranya dessert la kan.haha Btw, jom kita cuba.


Bahan
- Coklat Masakan
- Bubble Rice
- Coklat Rice

Cara-cara
- Panaskan air dalam tempat pengukus. 
- Dah panas masukkan coklat masakan di dalam loyang
- masukkan loyang tu kat tempat pengukus tadi
- kacau sehingga cair
- letak bubble rice kat dalam bekas
- masukkan coklat masakan yang cair tadi di atas bubble rice
- letak coklat rice sebagai hiasan
- kacau-kacau biar bubble rice tu ada coklat 
- makan
- kalau coklat rice dah keras balik(macam gambar kat atas tu),
masukkan bekas coklat bubble rice kat dalam loyang dan panaskan balik
- kacau-kacau
- makan sampai kenyang
- Say Alhamdulillah

p/s : i know my bahasa is broken n broken. so, pandai-ii la understand hehe

itu sahaja, perkongsian. kalau dah buat, pos kat kita ehh.
nak repost kat blog korang pun boleh, tapi kena adalah credit by me.hehe


Wassalam, bye

You Might Also Like

0 comments

Thanks you for reading and comment